Pertandingan Informasi Teknologi Malaysia, UTS

Maahad Tahfiz Negeri Pahang telah dianugerahkan tempat '1st Runner Up' bagi Pertandingan Teknologi Maklumat yang dikendalikan oleh Universiti Teknologi Sydney (UTS), yang diadakan pada 18 November 2015. Tahun ini pertandingan ini dihadiri sekumpulan pelajar sekolah menengah dari Malaysia untuk membangunkan idea paling kreatif dan cara inovatif menggunakan teknologi maklumat (IT) bagi menyelesaikan permasalahan dalam kawasan-kawasan masalah tertentu.


Pertandingan ini dijalankan dalam dua peringkat. Untuk peringkat pertama, setiap pasukan akan menyediakan satu cadangan ringkas yang mmenerangkan berkaitan konsep mereka. Bagi peringkat kedua, finalis akan diminta untuk membangunkan idea mereka ke dalam persembahan interaktif, termasuk demonstrasi konsep mereka.

 

Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT, penyertaan Maahad Tahfiz Negeri Pahang telah disenarai pendek oleh empat Hakim yang akan diadakan di Aloft Hotel Sentral, Kuala Lumpur dari 20 penyertaan dari sekolah-sekolah yang berbeza di Malaysia dengan tajuk 'Mars to Earth'. Orang ramai juga akan mempunyai peluang untuk mengundi bagi kemasukan kegemaran mereka dalam talian. Pasukan dengan undi terbanyak akan memenangi 'People's Choice Award'.

 

rob1 Small

 

 

 

rob2 Small  rob3 Small

 

rob5      rob7

 

rob6 Small

 

 

 

 

 

TOP